Glas nu exhibiton National glas musum in leerdam

Exhibition “Glas Nu” at the Nationaal glasmuseum in leerdam, NL


De expositie ‘Glas Nu’. Deze tentoonstelling geeft de huidige stand van zaken weer van de mogelijkheden van glas in de beeldende kunst en de richting waarin het zich ontwikkelt. Kunstwerken, ontworpen in het afgelopen jaar door kunstenaars en ontwerpers als Josja Caecilia SchepmanMaurice La RooyBas Kosters StudioGeir Nustad en Marinke van Zandwijk, zijn te zien. Opvallend in uiterlijk en klank zijn de objecten, die 4e jaars-studenten van de HKU hebben ontworpen.


about the artist Geir Nustad

De in Nederland woonachtige Noorse kunstenaar Geir Nustad laat zich in dit object uit zijn serie ‘waves’ inspireren door zijn roots. De duistere buitenkant, waarbij het glas eerder steen of ijzer lijkt, verwijst naar de ruige Noorse natuur. De bergen, ijzerachtige rotsen, kaal, of begroeid met mos en altijd beschenen door dat mysterieuze licht. De binnenzijde geeft een lichtere sfeer. De zee, de wolken, de lucht, gevat in een bijzonder lijnenpatroon.

De tentoonstelling ‘Glas Nu’ geeft de huidige stand van zaken weer van de mogelijkheden van glas in de beeldende kunst en de richting waarin het zich ontwikkelt.

 

www.nationaalglasmuseum.nl

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.